Blog

Şekerin Vücuda Zararları Nelerdir
Diyet, Sağlıklı Yaşam, Vitrin

Şekerin Vücuda Zararları Nelerdir

Çocukluğumuzdan beri bizi şekerden uzaklaştırmaya çalışan ailelerimizin bir bildiği olmalı değil mi? Şekerin vücuda zararları denince aklıma küçükken kuzenimin şeker ve çikolata yemekten simsiyah olmuş dişleri gelir hep ama şekerin zararları sadece diş çürüğü ile kalmıyor.

Şekerin sadece diş çürüğü ve kilo yapmadığını vücuda daha kötü yan etkiler yaptığını üzülerek anlatacağım yazımda. Hazırsanız sizi acı gerçeklerle başbaşa bırakıyorum.

Şekerin vücuda zararları

http://misterimmortal.com/wp-content/uploads/2013/10/Screen-shot-2013-10-07-at-8.19.46-PM.png

Şekerin vücuda zararları;

Cildinizin yaşlanmasını hızlandırır

Şekeri vücudunuza aldığınız andan itibaren kan dolaşımınızda cildinizin gençliğini sağlayan kollajen ve elastin gibi proteinlerle bağlantı oluşturur. Bu bağlantı da proteinleri yok eder ve kırışıklı ve kuruluğa neden olur ayrıca güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirir bu da güneş lekelerine daha açık hale getirir cildinizi.

Vücudu iltihabi hastalıklara karşı zayıflatır

Şekerin iltihaplanmayı arttırma özelliği cildinizde yeni sivilcelere ve kırışıklıklara merhaba demeniz anlamına geliyor. Ayrıca artrit gibi bir çok hastalık riskini de arttırır.

Soğuk algınlığı tedavisi görürken şekerli herhangi bir şey içerseniz eğer zaten tahriş olmuş boğaz bakterilerin üreme alanı haline gelir.

Şeker kardiyovasküler hastalıklara neden olur

Kolesterol düzeyini azaltmak için sadece yağ tüketimini azaltmak yeterli değil. Son yıllarda yapılan araştırmalar gösterdi ki şeker hasar görmüş damarlarda kolesterol düzeyini arttırıyor.

Şeker kelimenin tam anlamıyla insanları delirtiyor

Özellikle son dönemlerdeki araştırmalar şekerin depresyona neden olduğunu söylüyor. Çok fazla şeker tüketimi kişideki kaygı düzeyinin arttırıyor. Ne yazık ki insanlar da depresyon ve kaygı anlarında kendilerini abur cubura vererek kafa dağıtmaya çalışıyorlar ama tam tersine kaygılarını arttıracak bir zehiri vücutlarına alıyorlar  ve bunun farkına varmıyorlar.

Bonus olarak yapılan bir deneyden de bahsetmek istiyorum;

Fareler üzerinde yapılmış bir deney şeker yedirilen farelerin aptallaştıklarını gösteriyor. Bilim adamları öğrenme ve bellekten sorumlu beyin hücreleri arasındaki bağlantılara şekerin çok büyük zarar verdiğini söylüyorlar.

Kendinize iyi bakın, şekerden hem kendinizi hem de çocuklarınızı  uzak tutun! Şekerli, tatlı yiyecekleri çocuklarınıza ödül olarak vermemeye dikkat edin çünkü aslında ödül değil ceza olduğunun farkına varın.

Umarım bu yazı sizin için bilgilendirici olmuştur. Yorumlarınızı bekliyorum, siz şeker hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Kapak görseli;  authoritynutrition.com/10-disturbing-reasons-why-sugar-is-bad/  adresinden alınmıştır.

Comments (14)

  • Yeliz'in Keşifleri says:

    Ah ah çikolata en büyük zaafım, her ne kadar tamamen vazgeçemesem de yavaş yavaş azaltıyorum 🙂

  • fatofan says:

    Herşeyin aşırısı zarar diye boşuna dememişler.Güzel bir post için teşekkürler canım.

  • Aleyna says:

    Şeker mi 😳 Bayılırım. Aslında hayatımızdan tamamen çıkarmamız gerekiyor ama nerdee

  • Ethem Budak says:

    Tatlı seven bir milletiz biz ama toz şekerden uzak durabiliriz, en azından bu kadarını yapabiliriz 🙂

  • Beautybygizzyofficial says:

    Kahvedeki şekeride bırakırsam çok iyi olucak 🙁

  • Safiye Yaşar Erdiger says:

    Ekmekten uzaklaşabilirsem şekeri baya alt edeceğim. Ara sıra yenilen tatlı keyifli olabilir. 🙂

  • guzellikkosem says:

    Şekeri ne kadar sevsem de ben de dikkat ediyorum. Hem ailede şeker hastalığı var hem de bu kadar sağlıksız bir şey olduğundan. Türk mutfağında şekerli yiyecekler o kadar fazla ki, insan yemeden duramıyor

  • idil says:

    Ben de bu ara sağlıklı beslenme, super foods, raw food filan çok fena takılmış durumdayım ve gerçekten büyükler boşuna 3 beyaz zehir dememişler… Bu üçlünün aşırı tüketimi bir nevi yavaş yavaş intihar gibi bir şey.. Ama ben de kızımı çikolata ve dondurmadan uzak tutamıyorum maalesef.. Elimden geldiğince bitter’e yönlendirmeye çalışıyorum. 🙁

  • nesin blogu says:

    ayy harika bir yazı olmuş :)) şuan cilt kuruluğumun sebebini buldum. 😀 çok şeker tüketiyorum hemen azaltmam lazım :/

  • maryslifenet says:

    Çok fazla şeker tüketmemeye çalışsam da özellikle sınav dönemlerinde bolca tüketiyorum. Bu da uyku ve halsizliğe neden oluyor bünyemde, ne kadar az tüketilirse o kadar iyi aslında 🙂 Emeğinize sağlık <3

  • Neşeli Süs evim says:

    Çayı şekersiz içemeyen ben şekerin cilde olan zararlarını okuyunca sanırım yavaş yavaş bırakacağım . Bu kadar etkisi olduğunu bilmiyordum 😔 Çok teşekkürler bu faydalı paylaşım için 😘

  • Esra says:

    Sekerli gidalari cok sevenlerdenim. Ama cok sukur cay ve kahvede sekeri kaldirdim. Digerlerini de azatmaya calisiyorum. Cok guzel bir yazi olmus tesekkurler 😊

  • Kırık şemsiye says:

    Uzun süre önce şekeri hayatımdan çıkardım sanki daha iyi tat alabiliyorum ☺️

  • Fatma Gökmen says:

    Kesinlikle şeker çok zararlı ama maalesef ki tüketmeye bayılıyoruz 🙁

  • Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.